woensdag 12 november 2008

25% is niet goed


Nu blijkt dat 25% van de mensen paranoïde is, tegelijkertijd lees ik dat 25% van de zoogdieren dreigt uit te sterven. Kunnen we een- en ander niet handig combineren?
Kunnen al die hoaxroepers, 'thruthies' en 'aluminiumhoedjes' niet even doodgaan aub?

Zeker een kwart van alle zoogdieren wordt met uitsterven bedreigd. De dieren staan op een rode lijst die is samengesteld door International Union for the Conservation of Nature (IUCN). De organisatie spreekt van een ware uitstervingscrisis. Op de lijst staan 1141 van de in totaal 5487 zoogdiersoorten die worden bedreigd omdat hun leefgebied steeds meer verdwijnt of omdat er op ze gejaagd wordt.

Paranoia komt eraan Achtervolgingswaan en achterdocht gaan het helemaal worden in 2009. Uit onderzoek van de Britse psycholoog Daniel Freeman blijkt dat paranoia veel vaker voorkomt dan gedacht, zo meldt FOX.
Volgens Freeman, die is gespecialiseerd in het fenomeen, heeft bijna één op de vier Londenaren last van paranoïde gedachten. Vaak wordt het enkel in verband gebracht met mensen die last hebben van schizofrenie, maar volgens de kenners lijkt het steeds meer mensen te treffen.
De getallen die uit onderzoeken naar voren komen blijken nog wel wat te verschillen. Zo rapporteerde in New York slechts elf procent van de ondervraagden paranoia. De wetenschap is er echter wel van overtuigd dat er sprake is van een toename.
Er zijn diverse vormen te noemen. Sommige mensen worden agressief en gaan dingen slopen, terwijl anderen slechts wat sneller geïrriteerd raken. Verder kan iemand die paranoïde is, het gevoel hebben dat hij wordt achtervolgd of over een ziekelijke vorm van achterdocht beschikken.

1 opmerking:

  1. Ik bennie gek.. de hele wereld is gek maar ik ben normaal...

    BeantwoordenVerwijderen