maandag 5 oktober 2009

mailen met sprookjesboekaanhangers

Op 7 juli 2009 20:45 schreef Rogier het volgende:

Aan de maker van de ark.

Hallo

Dat is toch zonde van al dat hout.
Wat wil je nou duidelijk maken?

Het is volstrekt belachelijk om te geloven dat je alle diersoorten even een paar dagen op een boot kan houden.
je hebt zeker 1 miljoen dieren nodig.
hoe krijg je die bij elkaar?
Én dat de hele wereld onder water loopt, waar komt dat water vandaan?
En alle dieren hebben speciale klimaateisen. sommigen moeten het warm hebben anderen koud.
ze poepen en eten allemaal dat kan je niet met 1 familie regelen.
ga eens in een dierentuin kijken.
of lees eens een ander boek zoals http://www.nieuwamsterdam.nl/godalsmisvatting
en verzin iets hoe je dat hout misschien nog nuttig kan hergebruiken.

groet,
Rogier.Date: Wed, 8 Jul 2009 11:48:31 +0200
From: stichting.ark.van.noach@gmail.com
To: rogier@hotmail.comBeste Rogier,

Hartelijk dank voor uw interesse in de Ark. Graag wil ik proberen om uit te leggen wat ons doel is. Daarbij wil ik u uitleggen waarom wij weten dat Noach geleefd heeft en dat de vloed de aarde overspoeld heeft.

Om uw vraag te beantwoorden: ' Wat wij proberen duidelijk te maken is dat er wel degelijk een God is die liefde is en jou ook zoekt! Je moet het alleen wel zelf willen.' Maar als u hier in geïnteresseerd bent, dan wijd ik daar een andere e-mail aan.

U adviseert ons om een boek te lezen, maar wij kunnen uit uw e-mail opmaken dat u zelf geen vooronderzoek hebt gedaan voordat u dit e-mailtje hebt opgestuurd. Daarom zal ik even de moeite nemen om je vragen te beantwoorden:

Noach nam van alle dieren een mannetje en een vrouwtje naar hun aard mee de Ark in. Dit wil zeggen: van elk type een paar. De variaties op het type zijn ook weer na Noach ontstaan. Daarbij was er nog onderscheid tussen reine dieren en onreine dieren. (Genesis 7 vers 2 )/(Leviticus 11) Noach nam 7 paar van de reine diertypen mee en 1 paar van de niet reine dieren. Daarbij staat er in de bijbel dat Noach geen insecten en zeedieren mee nam. (genesis 7 vers 22: * insecten ademen door hun huid) Op zich logisch natuurlijk! Als we er nu een berekening op loslaten dan moeten er maximaal 21.100 dieren mee de Ark in. (voor gedetailleerde informatie verwijs ik u naar dvd's van Kent Hovind en Terry Mortenson, zij zijn professoren die jaren op dit onderwerp hebben gestudeerd) Ook kan ik u andere boeken aanraden zoals: ' Hoe bestaat het' van Don Batten. En ' Wetenschap en de Bijbel' van Ben Hobrink.

De Ark zoals omschreven in de bijbel biedt genoeg ruimte voor deze groep dieren. Daarbij heeft Noach met zijn gezin ook genoeg ruimte over wanneer deze grote groep mee ging. Ook zou Noach wel gek zijn als hij volwassen dieren mee zou nemen aan boord. Hij kreeg hoogst waarschijnlijk van God jongere dieren mee aan boord van de Ark. Deze hebben namelijk lager de tijd om zich voort te planten en kunnen ook meer dieren voortbrengen dan dieren die al volwassen zijn. Ook gezien ruimtebesparing en mest overlast lijkt dit het verstandigste. (Noach heeft in ieder geval genoeg tijd gehad om hier over na te denken)


U heeft het over een paar dagen, maar Noach is 372 dagen aan boord van de Ark gebleven. De dieren kregen natuurlijk voedsel dat makkelijk mee kon aan boord van de Ark. Dit wil zeggen planten en ander droog voedsel wat een jaar bewaard kon worden. Wanneer dieren (ook tegenwoordige vleeseters) planten voedsel eten krijgen zij alle natuurlijke bouwstoffen binnen die nodig zijn om gezond te blijven en daarbij blijft het mest afval tot een minimum beperkt. Dit is ongeveer 60 jaar geleden tijdens de tweede wereld oorlog ook maar weer gebleken want toen hadden de dierentuinen niet genoeg geld om de vleeseters te voeden en dus kregen deze planten en ander gedroogd voer.

Hoe hij de dieren bij elkaar kreeg?
God stuurde de dieren naar hem toe. (Genesis 7)

Waar komt al het water vandaan?
Zonder bergen of oceaan basis zou het water de hele aarde omvatten met een diepte van 2,4 kilometer. Dit zien we ook terug in de natuur, want we vinden fossielen van zeedieren terug in de Himalaya en de Dolomieten. We zien trouwens ook een zeer jongen aardbodem. Waar is de zogenaamde 'oude aarde????'.

Klimaateisen voor dieren:
Voor de vloed was er een heel ander klimaat op de aarde. De aarde is als een paradijs geschapen en 'het was goed' er bestonden nog geen 'extreme' weersomstandigheden. De dieren hoefden zich dus niet aan te kunnen passen aan 'extreme omstandigheden'. Na de vloed is het klimaat zoals wij dit nu kennen ontstaan. De variaties in diertypen hebben zich hier dus na Noach in aangepast.
U wijst ons op het lezen van 'andere literatuur' maar zoals u uit dit mailtje begrijpt bevat de bijbel toch al erg veel informatie! Misschien moet U deze maar eens lezen!!

Met vriendelijke groet,

Hillianne Zondervan

Op 8 juli 2009 13:08 schreef Rogier het volgende:

Beste Hillianne Zondervan

Ik heb wel vooronderzoek gedaan, maar de conclusie dat het niet kan bevalt u misschien gewoon niet.

het aantal diersoorten past echt niet op de boot. je hebt per soort wel honderd nodig voor een gezond nageslacht x 1 miljoen soorten zijn honderd miljoen dieren. de rekensommetjes die u geeft kloppen niet.
hoe kan god alle dieren roepen? hoe komen de dieren van andere continenten over de zee?
vele insecten kunnen niet zwemmen hoor.
er is niet genoeg water op de aarde voor een zondvloed.
eten voor een jaar aan boord? dit zijn honderden tonnen voedsel.
belachelijk. meest ongeloofwaardige verhaal ooit.
dat verhaal over een ander klimaat is verzonnen zonder enig bewijs.
de bijbel staat vol met onzin als dit, kan je niet als 'bewijs' aanvoeren...

maar u heeft een replica
hoeveel dieren passen er nu in ? en hoelang kunnen die blijven zitten? probeer het eens.
denk er eens over na,
gooi die bijbel weg, en lees eens iets wetenschappelijks, en houd eens op met die onzin te verspreiden.
ik hoop toch dat al dat hout nog eens op een goede manier hergebruikt kan worden want om dit domme verhaal te vertellen is echt doodzonde. Zonde ervan ja

groet,
Rogier.
Subject: Re: al dat hout
From: stichting.ark.van.noach@gmail.com
To: rogier@hotmail.com

Beste Rogier,

Hartelijk dank voor uw e-mail. Een ding is voor ons zeker: met uw opmerkingen vallen wij niet van ons geloof. Het heeft op ons geen invloed en het is altijd weer leuk om te zien dat mensen met uw relatief negatieve houding juist ons geloof weer versterken. Het is alleen erg jammer dat u niet objectief naar wetenschappelijk bewijs kijkt. Ik hoop en bid dat u het inzicht nog eens mag krijgen.

Hartelijk dank.

Met vriendelijke groet,
Hillianne Zondervan
Op 9 juli 2009 09:47 schreef Rogier het volgende:

Beste Hillianne

Er is geen wetenschappelijk bewijs, dus ik kan er ook niet objectief naar kijken.
Doe waar je zin in hebt (bidden),
ik zeg alleen denk eens na, lees ook eens een ander boek dan de bijbel.
En hergebruik al dat hout op een goede manier als jullie klaar zijn met deze fantasievoorstelling.
En om je te verdiepen in hoe de dingen echt zijn gebeurd ipv een sprookjesverhaal te geloven is geen negatieve houding maar juist een positieve. Geloven in god houdt een mens dom.

groet,
Rogier
Date: Thu, 9 Jul 2009 10:15:17 +0200
Subject: Re: al dat hout
From: stichting.ark.van.noach@gmail.com
To: rogier@hotmail.com

Beste Rogier,

Het is jammer dat mensen zoals u altijd denken dat christen niets anders lezen dan de bijbel. Ik kan er met mijn verstand niet bij dat er mensen zijn (zoals u) die geloven dat ze onstaan zijn uit water en steen of eigenlijk uit niets (want waar komt water en steen vandaan). Erg sprookjesachtig vindt u niet?

Om u niet verder op stang te jagen, wat ik dus blijkbaar doe met mijn e-mails, zal ik uw mening wel respecteren. Het is alleen duidelijk dat ik over meer wetenschappelijke kennis beschik dan u. De meningen die u aanvoert onderbouwt u geensinds en ik heb niets anders gelezen dan... ' ik ben het er niet meer eens' .... erg wetenschappelijk klinkt dat niet!

Deze discussie wil ik op deze manier beëindigen. Het is jammer dat u niet in 'vrede' met mij over het onderwerp na wilt denken. Daarbij wil ik u attenderen op uw houding. Deze is een belemmering voor een objectieve visie. Het hout zal zeker op een goede manier gebruikt worden als deze tentoonstelling stopt.

Met vriendelijke groet,
En Gods zegen

Hillianne Zondervan


Op 9 juli 2009 10:33 schreef Rogier het volgende:

Beste Hillianne

Er was wel wat meer dan enkel 'water en steen' hoor. hoe precíes het eerste leven is 4 à 5 miljard jaar geleden ontstaan is nog niet helemaal duidelijk, dat moet ik toegeven, er zijn wel verschillende theoriën over abiogenese.
Dat u gelooft in een onzichtbare tovenaar in de lucht is voor mij niet te bevatten. Ik ben overigens geenszins vijandig tegenover u, het is alleen wat jammer dat u een onzinnig verhaal verspreidt.

Fijn dat het hout hergebruikt zal worden zoals u zegt. Hopelijk wordt uw tentoonstellig spoedig gestopt en heeft het in de volgende toepassing meer nut, maar dat zal niet erg moeilijk zijn.

Groet,
Rogier.Date: Thu, 9 Jul 2009 13:37:03 +0200
Subject: Re: al dat hout
From: stichting.ark.van.noach@gmail.com
To: rogier@hotmail.com

Beste Rogier,

Jammer dat je met je laatste opmerking toch nog even de vijandige toon wilt voortzetten.

Met respectvolle groet,
Onwetendheid is een bron van haat en die kunnen we kwijtraken door bewustwording
Hillianne
Beste Hillianne

Ik bedoel het niet vijandig, ik zeg alleen dat het een zeer dom verhaal is van de ark, en dat het niet moeilijk is een betere toepassing voor het hout te vinden.

groet,
Rogier.

2 opmerkingen:

  1. Bijbelgelovers die jouw stelling sprookjesachtig vinden. Ja, nee... ik begrijp het. En volgens mij zijn zij degenen die niet objectief naar de wetenschap kunnen kijken. Nou ja, laat maar ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heeft ze überhaupt door dat ze evolutie probeert te bewijzen met haar eerste mail?

    BeantwoordenVerwijderen