woensdag 29 oktober 2008

Geyle nieuwe bouwprojecten

mvrdv masterplan tirana MVRDV ontwerpt het masterplan voor een nieuwe buurt in het zuiden van de Albanese hoofdstad Tirana. Het Rotterdamse bureau won een prijsvraag, waaraan ook Bolles + Wilson en David Chipperfield Architects deelnamen. Het project bestaat uit onder meer de Tirana Rocks, een spectaculaire serie gebouwen.


De bouw van de eerste toren van Herzog & De Meuron in New York is begonnen. Tegelijkertijd werd het ontwerp van het 250 meter hoge gebouw onthuld. De architecten omschrijven 56 Leonard Street als ‘woningen gestapeld in de lucht’.

herzog & de meuron piramide in parijs De skyline van Parijs wordt vanaf 2012 mogelijk uitgebreid met een piramide. Het 180 meter hoge gebouw is ontworpen door Herzog & De Meuron en wordt ontwikkeld door het deels Nederlandse concern Unibail-Rodamco.

OMA woontoren new york Het Rotterdamse OMA heeft een nieuw ontwerp voor een woontoren gepresenteerd. Deze trapsgewijze constructie komt in het centrum van New York te staan.

coop himmelb(l)au house of music Coop Himmelb(l)au heeft het ontwerp voor een nieuw concert- en cultuurcentrum in het Deense Aalborg onthuld. Het House of Music komt te staan in een nieuw te ontwikkelen gebied, waarvoor het Oostenrijkse bureau tevens het masterplan heeft opgesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten